Flygfrakt och kyckling

2008-05-26 kl:00.33

Jacob som flög?

Har i helgen varit på en lite turné i Västergötland med Joybells.
Fredags - Skövde, Lördag - Tidaholm, Söndag - Habo.
Kul. Verkligen mycket kul!

Idag åt vi Flygande Jacob och en diskussion startades om
hur namnet på maträtten kom till.
Någon smart person drog fram sin mobil och kollade vad
som stod på Wikiepedia och det var ju lite skojigt kände jag.
Man lär sig ju verkligen något nytt varje dag.
Är det inte fantastiskt! hehe...

"Flygande Jacob är en maträtt med kyckling, banan, stekt bacon,
 vispad grädde, chilisås och jordnötter som ingredienser. Den
tillagas i ugn. Namnet Flygande Jacob har inget att göra med
kycklingen. Det kommer från dess upphovsman, Ove Jacobsson,
om var verksam inom flygfrakt. Receptet publicerades
första gången i Allt om mat 1976."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0