The polkapigpie!

2009.01.05 kl:11.39

Berättelsen om den berömda polkagriskakan.


En gång i en svunnen tid (i mars 2008) fick jag en kaka bakat till mig.
Den var jättegod!
Något senare (i april 2008) skulle jag baka denna kaka själv.
Och jag skulle bjuda mina kamrater på denna goda kaka.
Självklart hade jag talat mycket gott om kakan,
och självklart blev den totalt misslyckad, av flera anledningar.
Äckligt faktiskt. Och rätt slemmig.

Mitt minne av denna kväll är också att alla tyckte kakan var äcklig,
och att jag blev hånad för att jag misslyckades så.
Dessutom trodde ingen längre att jag var en som kunde baka...

Det finns en lite möjlighet att dessa minnen inte helt och hållet
stämmer överrens med verkligheten, men men...

Ångesten har i alla fall legat över mig sedan april
och jag har febrilt letat efter en av ingredienserna till kakan (marshmalowfluff)
i varenda mataffär som jag besökt sen dess.
För jag verkligen velat ta revasch på denna kaka,
eftersom jag vet att den faktiskt är asgod! Egentligen.
Det var dock först för ett par veckor sedan som jag hittade fluffet
och igår kunde jag äntligen få bjuda på en polkagriskaka, som den ska smaka.
Det känns bra!


Här är en bild:

Äntligen fick jag revasch på min polkapie som blev grymt misslyckad förra gången, men mycket god denna gång!



Och här är ett recept:

Pajdeg
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör

Smet-klet
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås
125 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga, löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10 - 15 min innan den ska serveras.
Dekorera med polkagrisar.
Blanda ingrediensena till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält. Låt småsjuda i ca 10 min eller tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.

Kommentarer
Postat av: (none)

Fluff är det godaste som finns! kan köpa det o ha som godis när man åker tåg t ex..=) med sked då..

2009-01-19 @ 13:09:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0