Rabarber och aluminiumkärl
2009.06.30 kl:19.31
Någon sa till mig att kastrullerna blir så rena när man gör rabarberkräm.
http://emmapq.blogg.se/2009/june/utkast-idag-har.html
Att kastuller som man kanske tycker är rena, plötsligt blir skinande rena, renare än förut.
Då tänkte min oerhört utecklade hjärna att det rimligtvis borde innebära
att det skitiga i kastullen hamnat i min rabarberkräm och det lät inget vidare.
Så jag googlade och hittade följande;
Ren kräm
Någon sa till mig att kastrullerna blir så rena när man gör rabarberkräm.
http://emmapq.blogg.se/2009/june/utkast-idag-har.html
Att kastuller som man kanske tycker är rena, plötsligt blir skinande rena, renare än förut.
Då tänkte min oerhört utecklade hjärna att det rimligtvis borde innebära
att det skitiga i kastullen hamnat i min rabarberkräm och det lät inget vidare.
Så jag googlade och hittade följande;
Rabarber bör ej tillagas i aluminiumkärl, eftersom rabarber innehåller
oxalsyra och oxalsyran frigör aluminium. Kastrullen blir skinande ren
men innehållet innehåller aluminium och bör ej ätas.
Jaha, där lärde man sig nåt nytt!
Kommentarer
Trackback